Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Historia

 

Vuonna 1974 Mäntässä oli noin 300 diabeetikkoa, joista vain muutama kuului johonkin lähiseudun yhdistykseen. Ensimmäinen kokous pidettiin 30.1.1974 Mäntässä Sampopankin kerhohuoneessa. Vilkkaan ja asiallisen keskustelun pohjalta esitettiin yhdistyksen perustamista ja näin päätettiin perustaa Mäntän Seudun Diabetesyhdistys, jonka toimialueena on Mänttä ympäristökuntineen.

 

Ensimmäisessä vuosikokouksessa säännöiksi hyväksyttiin Suomen Sokeritautiliiton mallisäännöt. Toiminnan suuntaviivat pätevät vielä tänäkin päivänä; pyrkiä ennalta ehkäisevään terveyskasvatustyöhön, työskennellä sokeritautisten hyvääksi sosiaalisissa ja lääketieteellisissä, kuin taloudellisissakin kysymyksissä. Toimia yhdyssiteenä sokeritautia sairastavien henkilöiden välillä (vertaistuki) sekä toimia yhdyssiteenä liittoon. Järjestää asiantuntijaluentoja tiedon jaksamiseksi jäsenistölle. 

 

22.10.1974 Mäntän Seudun Diabetesyhdistys ry. hyväksyttiin yhdistysrekisteriin.

 

Ensimmäiset 15 vuotta oli taistelua olemassaolon puolesta rahavarojen niukkuudesta johtuen. Jäsenmäärän kasvaessa kunta antoi toiminta-avustusta. Myös diabetestuotteiden myynti oli erittäin tärkeä tulonlähde.

 

Tänä päivänä Mäntän seudulla diabeetikoita on reilusti yli 1000, joista yhdistyksen jäseniä reilut 200. Kehitämme toimintaa edelleen ja kaikki hyvät ideat ovat tervetulleita, etenkin nuorten jäsenten aktivointi on tärkeää toiminnan jatkuvuuden kannalta.